Politika privatnosti

Home // Politika privatnosti

Saglasnost

Korišćenjem naše internet stranice, ovim putem pristajete na našu Politiku privatnosti i slažete se s njenim uslovima.

Svaki oblik korišćenja internet stranica turističke agencije Alta Marea podleže sledećim uslovima:

 • Svaki posetilac ima pravo da sve podatke i dokumente objavljene na internet prezentaciji turističke agencije Alta Marea kopira i reprodukuje u neograničenom broju na svoj računar, kao i da ih prosleđuje trećim osobama putem elektronske pošte, ali samo i isključivo u nekomercijalne svrhe i za ličnu upotrebu. Sva eventualna kopiranja, reprodukovanje i prosledivanja trećim licima putem elektronske pošte u druge svrhe, a posebno u komercijalne svrhe, osim prethodno navedenih, dozvoljena su samo uz prethodno potpisan ugovor, ugovor o licenciranju ili slično sa nosiocem svih prava s područja prava intelektualnog vlasništva (autorskih prava, žig, dizajn itd.). 
 • U slučaju neovlašćene upotrebe podataka, fotografija i dokumenata objavljenih na internet stranicama Alta Marea u komercijalne i druge svrhe od strane korisnika, Alta Marea zadržava pravo na nadoknadu štete koja nastane takvom neovlašćenom upotrebom podataka i dokumenata.
 • Svi materijali, opisi i fotografije objavljene na internet prezentaciji zaštićene su autorskim pravom. Svi nazivi proizvoda, proizvođača, imena i slično koji su objavljeni na ovim stranicama zaštićeni su kao žig (registrovani znak) ili kao drugo pravo sa područja prava intelektualnog vlasništva njihovih legitimnih vlasnika. Vlasnici imaju pravo i uživaju svu pravnu zaštitu predviđenu dokumentima iz kojih spomenuta prava proizlaze, kao i propisima s područja prava intelektualnog vlasništva.
 • Turistička agencija Alta Marea isključuje svaku svoju odgovornost, kao i odgovornost TAP Consulting, njenih delova i povezanih društava za svaku nastalu direktnu i / ili indirektnu štetu koja proizađe ili bi eventualno mogla proizaći iz pristupa, korišćenja ili nemogućnosti korišćenja internet prezentacije turističke agencije Alta Marea.
 • Turistička agencija Alta Marea zadržava pravo izmene sadržaja svojih internet stranica i o tome neće prethodno obaveštavati korisnike.

Podaci na našoj web stranici su informativnog karaktera. Zvanični su samo štampani programi putovanja sa cenovnikom, koji su sastavni deo ugovora o putovanju i dostupni su Vam u našoj agenciji.

Informacije koje prikupljamo

Lične informacije koje se od vas traže i razlozi zašto se traže biće vam jasno navedeni u trenutku kada vas zamolimo da pružite svoje lične informacije. Ukoliko nas kontaktirate direktno, možemo prikupiti dodatne informacije o vama, kao što su vaše ime, email adresa, broj telefona, sadržaj poruke i/ili prilozi koje nam možete poslati, kao i sve ostale informacije koje odlučite da pružite. Pri prijavi za putovanje, možemo vas zamoliti za kontakt informacije, uključujući informacije kao što su ime, naziv kompanije, adresa, email adresa i broj telefona.

Kako koristimo vaše informacije

Informacije koje prikupljamo koristimo na različite načine, uključujući:

 • Pružanje, održavanje i upravljanje našom internet stranicom.
 • Unapređivanje, personalizacija i proširenje naše internet stranice.
 • Razumevanje i analiza načina na koji koristite našu internet stranicu.
 • Razvoj novih proizvoda, usluga, karakteristika i funkcionalnosti.
 • Komunikacija sa vama, bilo direktno ili putem naših partnera, uključujući korisničku podršku, pružanje ažuriranja i drugih informacija vezanih za internet stranicu, kao i u marketinške i promotivne svrhe.
 • Slanje email poruka.
 • Otkrivanje i sprečavanje prevara.

Zapisi o korišćenju (analitika)

Ova stranica prati standardnu proceduru korišćenja zapisa o logovima. Ovi zapisi prate posetioce kada posećuju internet stranice. Svi hosting provajderi rade ovo kao deo svojih analitičkih usluga. Informacije prikupljene putem zapisa o logovima uključuju IP adrese, tip browsera, internet provajdera, datum i vreme posete, stranice sa kojih su došli i na koje su otišli, i eventualno broj klikova. Ove informacije nisu povezane sa lično prepoznatljivim podacima. Cilj ove informacije je analiza trendova, administracija stranice, praćenje kretanja korisnika na internet stranici i prikupljanje demografskih informacija.

Politike privatnosti partnera za oglašavanje

Možete konsultovati ovu listu kako biste pronašli Politiku privatnosti za svakog od partnera za oglašavanje ove stranice. Treća strana oglašivačka rešenja i mreže koriste tehnologije kao što su kolačići, JavaScript ili Web Beacon koji se koriste u njihovim oglasima i linkovima koji se prikazuju na ovoj stranici, a koji se direktno šalju korisnikovom browseru. Automatski dobijaju vašu IP adresu prilikom ovoga. Ove tehnologije se koriste za merenje efikasnosti njihovih reklamnih kampanja i/ili personalizaciju sadržaja reklama koje vidite na internet stranicama koje posećujete. Napomena da ova stranica nema pristup ni kontrolu nad kolačićima koje koriste treće strane oglašivači.

Politike privatnosti trećih strana

Politika privatnosti ove stranice ne odnosi se na druge oglašivače ili internet stranice. Stoga vas savetujemo da konsultujete odgovarajuće Politike privatnosti trećih strana oglašivača za detaljnije informacije. To može uključivati njihove prakse i upute o tome kako se možete odjaviti iz određenih opcija. Možete odlučiti da onemogućite kolačiće putem opcija u vašem browseru. Za više detalja o upravljanju kolačićima sa određenim web pregledačima, možete posetiti web stranice tih pregledača.

Prava potrošača / korisnika stranice

Naši potrošači imaju pravo na:

 • Zahtevaju od kompanije koja prikuplja lične podatke potrošača da otkrije kategorije i specifične delove ličnih podataka koje je kompanija prikupila o potrošačima.
 • Zahtevaju od kompanije da izbriše sve lične podatke o potrošaču koje je kompanija prikupila.
 • Zahtevaju od kompanije da ne prodaje lične podatke o potrošaču.

Ako podnesete zahtev, imamo mesec dana da vam odgovorimo. Ako želite ostvariti neko od ovih prava, slobodno nas kontaktirajte.

Prava zaštite podataka prema GDPR

Želimo da se u potpunosti upoznate sa svim svojim pravima zaštite podataka. Svaki korisnik ima sledeća prava:

 • Pravo na pristup – Imate pravo da zatražite kopije svojih ličnih podataka. Za ovu uslugu možemo vam naplatiti simboličnu naknadu.
 • Pravo na ispravku – Imate pravo da zatražite ispravku svih informacija za koje smatrate da su netačne. Takođe imate pravo da zatražite dopunu informacija za koje smatrate da su nepotpune.
 • Pravo na brisanje – Imate pravo da zatražite brisanje vaših ličnih podataka, u određenim uslovima.
 • Pravo na ograničenje obrade – Imate pravo da zatražite ograničenje obrade vaših ličnih podataka, u određenim uslovima.
 • Pravo na prigovor na obradu – Imate pravo da prigovarate obradi vaših ličnih podataka, u određenim uslovima.
 • Pravo na prenosivost podataka – Imate pravo da zatražite prenos podataka koje smo prikupili drugoj organizaciji, ili direktno vama, u određenim uslovima.

Ako podnesete zahtev, imamo mesec dana da vam odgovorimo. Ako želite ostvariti neko od ovih prava, slobodno nas kontaktirajte.

Ugrađeni sadržaj sa drugih sajtova

Članci na ovom sajtu mogu uključivati ugrađeni sadržaj (npr. video snimke, slike, članci itd.). Ugrađeni sadržaj sa drugih sajtova ponaša se isto kao da je posetilac posetio taj drugi sajt.

Ti sajtovi mogu prikupljati podatke o vama, koristiti kolačiće, ugrađivati dodatna praćenja od trećih strana i pratiti vašu interakciju sa ugrađenim sadržajem, uključujući praćenje vaše interakcije sa ugrađenim sadržajem ako imate nalog i prijavljeni ste na taj sajt.