Neos Marmaras

Home // Destinacija // Neos Marmaras

Dobrodošli u Neos Marmaras

Sitonija, „drugi prst“ Halkidija, između poluostrva Atos i Kasandra, nudi luksuzne apartmane i bogat turistički sadržaj.

Nazvana po sinu boga Posejdona, obala ovičena zalivom Toroneos s jedne strane i Singlitski zaliv s druge. Osim prelepog mora, Sitonija pruža bogato kulturno iskustvo, istorijska sela, muzeje, i jedinstvene arheološke lokalitete. Aktivni putnici mogu uživati u brdovitim terenima idealnim za planinarenje, biciklizam i kampovanje.

Ovo područje čuva koren ljudske civilizacije, sa značajnim mestima poput rodne kuće Aristotela i Filipa, gde je apostol Pavle hodao. Sitonija nudi i prelepe plaže s belim peskom i kristalnim morem, dok apartmani sa pogledom na more čine letovanje predivnim.

Najbolje vreme za posetu je kraj maja, jun i septembar, kada je vreme prijatno, plaže su manje gužve, a cene smeštaja povoljnije. Gradovi kao što su Nikiti, Neos Marmaras, Toroni, Sikija, Sarti, Porto Koufo, Kalamitsi i Ormos Panagias čine Sitoniju raznovrsnom destinacijom tokom cele godine.

Neos Marmaras, smešten na zapadnoj obali Sitonije, Halkidiki, odiše spojem tradicionalnog i modernog, nudeći posetiocima raznovrsno iskustvo letovanja.

Leto 2024 – Neos Marmaras

Mapa

Fotografije mesta