Polihrono

Home // Polihrono

Dobrodošli u Polihrono

Polihrono je mesto gde se spajaju prirodna lepota, istorijsko nasleđe i gostoljubiva atmosfera, čineći ga idealnim odredištem za sve one koji traže nezaboravan odmor na obali Egejskog mora.

Polihrono, smešteno na prvom prstu Halkidikija, predstavlja idilično letovalište koje privlači posetioce svojom jedinstvenom kombinacijom prirodnih lepota, kristalno čistog Jonskog mora i bogate istorije. Ovo malo ribarsko selo koje se polako razvija u popularnu destinaciju za odmor, pruža savršen spoj mirnog okruženja i živopisnih aktivnosti.

Polihrono se ponosi dugom peščanom plažom, okruženom bujnom mediteranskom vegetacijom. Plaža nudi savršen prostor za opuštanje pod suncem, uz šetnje duž obale i osveženje u tirkiznom moru. Uz obalu se proteže šetalište sa brojnim restoranima, kafićima i prodavnicama, stvarajući prijatnu atmosferu za šetnje i uživanje u lokalnim specijalitetima.

Osim obale, Polihrono očarava posetioce i svojom istorijskom baštinom. U neposrednoj blizini se nalazi antički grad Olynthos, čija ruševina svedoči o bogatoj prošlosti ovog područja. Takođe, uživajte u posetama lokalnim trgovima, gde se prodaju tradicionalni proizvodi i suveniri, pružajući vam priliku da doživite autentičan duh grčkog načina života.

U večernjim satima, Polihrono oživljava uz raznovrsnu ponudu noćnih aktivnosti. Brojni barovi i taverne pružaju mogućnost da istražite lokalnu kulinarsku scenu, dok se neki od njih transformišu u male oaze zabave sa živom muzikom i plesom.

Smeštajne opcije u Polihronu su raznovrsne, prilagođavajući se potrebama različitih gostiju. Bilo da preferirate luksuzne hotele sa pogledom na more, udobne apartmane u blizini plaže ili tradicionalne vile, Polihrono nudi raznolike opcije za savršen boravak.

Info

  • Voda za piće: U Polihronu možete bezbedno konzumirati vodu iz česme, ali preporučuje se pijenje flaširane vode kako biste izbegli bilo kakve nelagodnosti.
  • Snabdevanje i Marketi: U mestu se nalazi nekoliko dobro opremljenih supermarketa gde možete nabaviti sve potrebne namirnice i osnovne životne potrepštine tokom boravka.
  • Jezik: Iako engleski jezik može biti široko razumevan u turističkim oblastima, lokalni stanovnici cene trud gostiju da komuniciraju na srpskom jeziku. Neki osnovni fraze na grčkom će sigurno oduševiti domaćine.
  • Plaže i Kupanje: Polihrono se ponosi dugim peščanim plažama sa plićacima, savršenim za porodice sa decom. More je kristalno čisto, pružajući idealne uslove za bezbrižno plivanje i opuštanje na suncu.
  • Lokalna Hrana: Probajte autentične grčke specijalitete u lokalnim restoranima i tavernama. Sveže ribe, maslinovo ulje, feta sir i tradicionalna jela čine gastronomsku scenu Polihrona neodoljivom.
  • Mesta za Izlazak: Uveče, Polihrono se budi uz raznovrsne opcije za zabavu. Taverne i barovi duž obale nude živahnu atmosferu sa muzikom uživo, stvarajući savršen ambijent za noćne izlaske.

Leto 2024 – Polihrono

Mapa

Fotografije mesta