Leptokaria

Home // Leptokaria

Dobrodošli u Leptokariju

Nalazeći se na najlepšem delu obale u podnožju Olimpa, Leptokarija je pravo malo rajsko mesto, udaljeno 90 kilometara jugozapadno od Soluna duž novog autoputa za Atinu. Ovo prijatno mesto pruža odlične uslove za godišnji odmor svim generacijama posetilaca.

Plaža Leptokarije je široka, peščano – šljunkovita, izuzetno uređena i savršena za plivanje i relaksaciju. Uz obalu se proteže šetalište, a nova trgovačka – pešačka zona i stoletni park dodaju poseban šarm ovom ambijentu, obogaćenom brojnim tavernama, barovima, kafićima, prodavnicama i marketima. Porodice sa decom i stariji posetioci posebno uživaju u sadržajima koje Leptokarija nudi, uključujući zabavne parkove i igraonice.

Uz obalu se proteže šetalište, a nova trgovačka-pešačka zona i stoletni park dodaju poseban šarm ovom ambijentu, obogaćenom brojnim tavernama, barovima, kafićima, prodavnicama i marketima. Porodice sa decom i stariji posetioci posebno uživaju u sadržajima koje Leptokarija nudi, uključujući zabavne parkove i igraonice.

Leptokarija je savršen izbor za prvi putovanje u Grčku. Pristupačne cene, jedinstvena klima zahvaljujući Olimpu, i spoj morske i planinske vazdušne struje daju Leptokariji epitet vazdušne banje. Ovo mesto privlači porodice, starije posetioce i mlade, pružajući bogat sadržaj i nezaboravno iskustvo.

Info

  • Voda za piće: Voda iz česme je sigurna za piće, ali ukoliko preferirate flaširanu vodu, lako je dostupna u marketima širom Leptokarije.
  • Snabdevanje i marketi: LEptokarija ima veliki broj marketa i prodavnica, gde možete pronaći sve što vam je potrebno. Naša preporuka je da posetite i pijacu koja je u ovom mestu svakog utorka.
  • Jezik: Ovo mesto nosi epitet „Srbija u malom“, gde ćete često čuti srpski jezik i imati priliku upoznati ljude iz različitih delova naše zemlje.
  • Plaže i kupanje: Plaža Leptokarije je pažljivo održavana, a u okolini se mogu pronaći i popularne plaže poput atos Lemon, Milos i Molos, idealne za beg od gradskih gužvi. Skotina plaža, udaljena 5 km od Leptokarije, izdvaja se sitnim, mekim peskom. Ležaljke i suncobrani su dostupni na skoro svakoj plaži i još uvek važi pravilo da ih možete „iznajmiti“ korišćenjem usluga obližnjeg kafića.
  • Lokalna hrana: Nemojte propustiti priliku da probate lokalnu kuhinju. Restorani i taverne nude širok spektar ukusnih jela. Povedite se za preporukama lokalaca!
  • Mesta za izlazak: Noćni život u Leptokariji nije toliko izražen, ali šetalište nudi nekoliko kafića gde se okupljaju lokalci i mladi turisti, posebno uživajući u zalasku sunca.

Letovanje 2024 Leptokarija

Mapa

Fotografije mesta