Predivni Tajvan

16 avgusta, 2018
post_02
post_taiwan_04
post_taiwan_03
post_taiwan_02
post_taiwan_01

Tajvan je mesto raznolikih pejzaža, od vetrovitih klisura i maglovitih planina do termalnih izvora, tropskih plaža i kulturno-istorijskih spomenika.

Glavni grad Tajvana je dom nekih od najupečatljivijih kulturnih blaga, i modernih i istorijskih.

Nacionalni muzej palate sadrži neku od najboljih kolekcija kineske umetnosti. U njemu se nalazi 700.000 artefakata, koji su preneseni u Tajvan 1949. godine tokom kineskog građanskog rata.

Još jedna atrakcija u Tajpeju je spomen sala posvećena Čang Kaj Šeku, bivšem predsedniku Republike Kine. Sala sadrži izložbu njegovih automobila, kao i maketu njegove nekadašnje kancelarije.

Kako biste osetili duh grada, posetite noćnu pijacu Shilin, najveću u Tajvanu.

Svima je poznata moja naklonost prema Tajvanu. Moja žena je Tajvanka, a ja sam tajvanski zet.
Jackie Chan

Najbolje vreme da posetite Tajvan je od februara do aprila i od oktobra do decembra. Ova dva perioda padaju pre vrele letnje sezone i nakon sezone tajfuna, pa možete maksimalno da iskoristite toplu suptropsku klimu i posetite neke od najvažnijih događaja na Tajvanu.

Kada vam je vreme saveznik, tokom ovih meseci se isplati istraživati prirodne lepote Tajvana. Možete da uživate u trešnjinom cveću u Nacionalnom parku Yangmingshan počev od februara, posmatrate očaravajuće svice u parku Dongshi Forest Garden tokom aprila ili se divite predivnim jesenjim bojama u šumi Alishan kasnije tokom godine. Kad god i gde god da se zaputite tokom svoje avanture na otvorenom, termalni izvori u gradovima Beitou i Wulai su savršeno mesto za oporavak. U gradovima prijatna klima pruža idealne vremenske prilike za istraživanje atrakcija kao što su Noćna pijaca Shilin i planina Elephant Mountain, a možete i da se pridružite zaraznoj atmosferi Festivala lampiona.

Podeli na mrežama