Last minute

O
Organizacija odmora često zahteva mnogo vremena, obilaženje turističkih agencija, pretraživanje interneta i konsultacije sa prijateljima. Kada konačno odaberemo destinaciju, često nas brine kako finansirati letovanje za celu porodicu bez narušavanja kućnog budžeta. Ponekad se dešava da su finansije te koje određuju izbor godišnjeg odmora, a ne naše želje. Međutim, to ne mora uvek biti slučaj…

U poslednjih nekoliko godina, sve češće nailazimo na termine kao što su Last Minute ponude u turističkim brošurama, prospektima, TV emisijama i na internetu. Ali, šta tačno znače ove ponude i kako funkcionišu?

last minute more

Last Minute ponuda predstavlja turističku ponudu za određenu destinaciju koja se odobrava u poslednjem trenutku, neposredno pre polaska, po izuzetno povoljnim uslovima.

Organizatori putovanja postavljaju Last Minute ponude kako bi popunili slobodne kapacitete. Drugim rečima, organizatori ulažu novac u zakup određenog broja smeštajnih jedinica i prevoznih sredstava do odabranih destinacija. Kroz prodaju turističkih aranžmana, cilj im je da povrate uloženi novac i ostvare pozitivnu razliku. Ove ponude se odobravaju kao sredstvo smanjenja rizika od neprodatih, ali zakupljenih aranžmana.

Last Minute ponuda ima sve karakteristike prvobitnog aranžmana, ali po znatno nižoj ceni. Ključna karakteristika ovih ponuda je da se odobravaju neposredno pre polaska, uz ograničen broj mesta.

Odlučite se za putovanje u poslednjem trenutku. Uštedite! Putujte do željene destinacije.

Jeftino letovanje zahteva strpljenje i brzu reakciju, jer su dobrih ponuda ograničene i brzo se rasprodaju. Last Minute ponude su idealne za one koji brzo donose odluke o putovanju i znaju tačno šta žele. Oni koji oklevaju ili dugo razmišljaju često propuste priliku. Ova vrsta aranžmana često podrazumeva brz odlazak, pa je idealna samo za one koji mogu uzeti odmor u kratkom roku. Najveći nedostatak je nedostatak izbora, jer se kupuje ono što je ostalo, ali mnogi shvataju da je planiranje letovanja tokom zime ključ za izbor najpovoljnijih opcija.

Leave a Reply

Your email address will not be published.