Stavros

Stavros nudi sve što je potrebno za prijatno letovanje, a od posetilaca zavisi kako će sve ponuđeno prihvatiti i doživeti. Ako tražite pristupačne cene i uopšte jeftinije letovanje, Stavros može biti dobar izbor.
Screen-Shot-2022-02-02-at-12.32.06-AM
Screen-Shot-2022-02-02-at-12.32.26-AM
Screen-Shot-2022-02-02-at-12.32.38-AM
Screen-Shot-2022-02-02-at-12.33.01-AM
stavros 2022
Stavros

Stavros se nalazi u zalivu Strimonikos i od Soluna je udaljen oko 70km. Od aerodroma u Solunu do Stavrosa se odličnim putem stiže za svega 40 minuta vožnje.

Stavros je okružen brdima i obiljem šume. Nalazi se u podnožju planine, pa je zbog ruže vetrova poznat kao vazdušna banja koja pruža prijatan boravak uz kombinaciju morskih isparenja i čistog vazduha. Mesto je simpatično. Ima dosta parkova, restorana, cveća, igračaka, prodavnica, restorana i kafe barova, tu su i luna park i sportski tereni, ali generalni utisak o mestu je da se ne ulaže previše u održavanje onoga što ovaj grad čini sadržajnim za letovanje.

Regija koja se nalazi podno ove planine, nosi naziv Pijerija i teritorijalno pripada gradu Katerini. Grci je nazivaju i Olimpiaki akti, a Srbi je nazivaju Olimpijska regija, ponekad. Međutim, Olimpijska nikako ne može da bude ni po kakvim pravilima našeg jezika, već Olimpska, sasvim logično, budući da je planina Olimp, a ne Olimpija.

Plaža u Stavrosu je deo zaliva i plaže dugačke 10km. Plaža je malom lukom i dokom podeljena na dva dela. Levi deo plaže, gledano prema moru, predstavlja gradsku plažu. Taj deo je širok, sa peskom na obali, dok je u vodi prvih metar-dva kamenje, pa onda pesak i plićak nekoliko desetina metara. U ovom delu postoji nekoliko kafića sa svojim ležaljkama i suncobranima na plaži čije se korišćenje ne plaća, već se dobija uz poručeno piće ili kafu. Ima dosta i slobodnog prostora za postavljanje svojih peškira i opreme.

Stavros je mesto koje živi, podseća na bilo koji gradić koji nije na obali, bez ušminkanih fasada, uređenih dvorišta i savršeno održavanih javnih prostora. Njegova lepota je u dugoj plaži, prirodnom hladu, opuštenoj atmosferi, dobroj i zdravoj klimi koja prija svima, povoljnim cenama i raznovrsnim sadržajima za decu i odrasle.

STAVROS
From od 50€
Studiji vile Alexandros Palace su namenjeni za smeštaj do tri osobe, koji se nalaze u prizemlju, na prvom i drugom spratu. Svaka smeštajna jedinica poseduje kuhinjski deo, kupatilo/wc, terasu, TV, WiFi internet i klima uređaj (uz doplatu na licu mesta od 5e dnevno)
10
Stavros
3
Površina oblasti:
16.5 km²
Broj stanovnika:
3.672
Glavni grad:
Stavros
Podeli na mrežama