Paralia

Oblast Pieria, kojoj pripada Olimpska regija je omiljeno letovalište srpskih turista, ne zbog prihvatljivih cena, već zbog osećaja tamošnjeg stanovništva koje naše goste doživljaju kao domaće. Ovde se sigurno nećete osećati kao strani turista.
paralia-katerini
Paralia

Da razjasnimo odmah ono što zbunjuje mnoge srpske turiste. Najviša planina u Grčkoj je Olimp, a najviši vrh na toj planini, Mitikas se nalazi na 2.918 metara nadmorske visine.

Regija koja se nalazi podno ove planine, nosi naziv Pijerija i teritorijalno pripada gradu Katerini. Grci je nazivaju i Olimpiaki akti, a Srbi je nazivaju Olimpijska regija, ponekad. Međutim, Olimpijska nikako ne može da bude ni po kakvim pravilima našeg jezika, već Olimpska, sasvim logično, budući da je planina Olimp, a ne Olimpija.

Paralia se nalazi u podnožju planine Olimp i predstavlja jedno od najčuvenijih letovališta grčke oblasti Pieria. Nalazi se na fantastičnoj poziciji, na samo 6km udaljenosti od Katerinija, a od Soluna, grada poznatog po šopingu svega 70km. Čitavu obalu prekrivaju predivne peščane plaže. Ono po čemu je Paralia poznata su svakako butici kožne galanterije i bundi. Ukoliko niste za šoping i gužvu u gradu, imate predivno šetalište od Paralije do Olympic Beach-a. Bez obzira na to koliko je dan topao, lagani vetrić sa Olimpa vas bez prestanka prijatno rashlađuje. Domaćini organizuju mnoštvo izleta i ekskurzija kako bi turisti obišli i videli mesta poznata po kulturnom i istorijskom nasleđu Grčke, među kojima se ističu Olimp, Solunsko groblje, manastiri Meteori i mnogi drugi.

Paralija je jedno je od najposećenijih letovališta u Grčkoj, posebno popularno među mladima. Nalazi se na obali Egejskog mora, u podnožju planine Olimp.

Paralia
From od 40€
Vila ORFEAS nalazi se u desnom delu Paralije u odnosu na crkvu, koji vodi prema Olimpic Beach-u, u prvoj liniji, pešačkoj ulici, na oko 25m udaljenosti od plaže. U samoj blizini se nalazi veliki supermarket, pekara kao i veliki broj prodavnica, restorana, picerija, kafea, poslastičarnica… Vila je opremljena WIFI internetom (agencija ne može garantovati brzinu interneta i nije odgovorna u slučaju slabog signala ili nestanka interneta usled tehničkih problema).
10
Paralia
4
Paralia
From od 40€
Vila “ELIT 1” se nalazi na 80m od plaže. U neposrednoj blizini vile nalaze se super-market, pekara, poslastičarnica, restorani, picerije. Vila je opremljena Wi-Fi internetom.
10
Paralia
3
Paralia
From od 40€
Nalazi se u Paraliji na 50 m od plaže, nedaleko od diskoteke „Omilos“ preko puta super marketa „Smile“, u blizini picerije „La Vita“.
10
Paralia
5
Paralia
From od 40€
Nalazi se u mirnijem delu Paralije udaljena oko 150m od široke peščane plaže i levo od crkve gledajući prema moru.
10
Paralia
5
Paralia
From od 250€
Smešten u Paraliji kod Katerinija u regiji Makedonija, objekat Megkas Theodoros nudi terasu za sunčanje sa pogledom na more. Besplatan bežični internet dostupan je u celom objektu.
10
Paralia
3
Površina oblasti:
1.516 km²
Broj stanovnika:
126.698
Glavni grad:
Katerini
Podeli na mrežama