Olympic Beach

Oblast Pieria, kojoj pripada Olimpska regija je omiljeno letovalište srpskih turista, ne zbog prihvatljivih cena, već zbog osećaja tamošnjeg stanovništva koje naše goste doživljaju kao domaće. Ovde se sigurno nećete osećati kao strani turista.
olympic-beach-alta
nei-pori
Olympic Beach

Da razjasnimo odmah ono što zbunjuje mnoge srpske turiste. Najviša planina u Grčkoj je Olimp, a najviši vrh na toj planini, Mitikas se nalazi na 2.918 metara nadmorske visine.

Regija koja se nalazi podno ove planine, nosi naziv Pijerija i teritorijalno pripada gradu Katerini. Grci je nazivaju i Olimpiaki akti, a Srbi je nazivaju Olimpijska regija, ponekad. Međutim, Olimpijska nikako ne može da bude ni po kakvim pravilima našeg jezika, već Olimpska, sasvim logično, budući da je planina Olimp, a ne Olimpija.

Olimpska regija iliti “zemlja muza i bogova sa Olimpa” kako se još naziva područje podno planine Olimp, predstavlja jednu od najpoznatijih destinacija za letovanje, bar kada su u pitanju naši turisti. Pripada oblasti Pieria i prva je regija za letovanje na koju se nailazi ako je Grčka vaš izbor za putovanja i ako tražite jeftino letovanje. Osim prelepih i dugih peščanih plaža brojnih poznatih letovališta, tu su i brojne kulturno-istorijske znamenitosti, ali i mnogi drugi objekti koji jedno mesto čine atraktivnim izborom za letovanje. 

Ovo letovalište je poznato po meštanima, koji su posebno gostoljubivi prema našim turistima. Mnogi od njih će se sporazumeti na srpskom jeziku.

Olympic Beach
From od 30€
Vila “Fotini” se nalazi u Olimpic Beach-u, na 180m od plaže. Smeštajne jedinice se nalaze u prizemlju, na prvom i drugom spratu. Vila je opremljena WI-FI internetom (agencija ne može garantovati brzinu interneta i nije odgovorna u slučaju slabog signala ili nestanka interneta usled tehničkih problema).
10
Olympic Beach
5
Površina oblasti:
1.516 km²
Broj stanovnika:
126.698
Glavni grad:
Katerini
Podeli na mrežama