Leptokaria

Kao mesto sa prelepom peščanom plažom, prelepim morem, dugim šetalištem, prijatnom klimom, neće vas razočarati ukoliko se odlučite baš za Lepotokariju, jer pored svega navedenog, tu su i ljubazni i uvek dobro raspoložene ljudi koji se trude da turiste ugoste na najbolji način.
leptokaria2
leptokaria3
leptokaria4
leptokaria5
Olimpska regija

Da razjasnimo odmah ono što zbunjuje mnoge srpske turiste. Najviša planina u Grčkoj je Olimp, a najviši vrh na toj planini, Mitikas se nalazi na 2.918 metara nadmorske visine.

Regija koja se nalazi podno ove planine, nosi naziv Pijerija i teritorijalno pripada gradu Katerini. Grci je nazivaju i Olimpiaki akti, a Srbi je nazivaju Olimpijska regija, ponekad. Međutim, Olimpijska nikako ne može da bude ni po kakvim pravilima našeg jezika, već Olimpska, sasvim logično, budući da je planina Olimp, a ne Olimpija.

Leptokaria, u prevodu “Selo lešnika“ takođe je poluparno grčko letovalište koje je smešteno na najlepšem delu obale Egejskog mora, ispod planine Olimp. Samo lokacija mesta, gde se susreću morska i planinska vazdušna struja, daju Leptokariji jedan epitet vazdušne banje.

Plaža u Leptokariji je široka i prostrana, sa sitnim peskom zlataste boje, dok je voda kristalna, topla i osvežavajuća. Na plaži postoje ležaljke i suncobrani, a barovi na njoj imaju sve što vam je potrebno da se rashladite. Iako je popularno turističko mesto, plaža Leptokarije nije pretrpana, zbog svoje veličine.

Leptokaria
From od 40€
Villa Janis je trospratna vila, smeštena na 50m od peščane plaže, u mirnom delu Leptokarije i na oko 200m od centra mesta. Vila je izgrađena 2009. godine i nudi smeštaj opremljen najnovijim modernim pogodnostima. Villa Janis je odredište za sve generacije i porodice sa decom.
10
Leptokaria
4
LEPTOKARIA
From od 40€
Villa Antonio je potpuno nova i moderno opremljena vila. Leta 2016 je primila prve turiste. Nalazi se u najatraktivnijem delu Leptokarije, oko 100m od peščane plaže i 150m od centra grada. Villa Antonio je destinacija za sve generacije i porodice sa decom. U blizini vile se nalaze super market, pekara i razne druge prodavnice.
10 dana
Leptokaria
4
Površina oblasti:
1.516 km²
Broj stanovnika:
126.698
Glavni grad:
Katerini
Podeli na mrežama