Evia

Drugo po veličini grčko ostrvo koje se prostire  uz obalu Beotije i Atike od severnih Sporada, pa do ostrva Andros nadomak Kiklada je EVIA. Nalazi na jednom od najvažnijih pomorskih puteva Sredozemlja.
edipsos-banja-2
edipsos-banja-6
edipsos-banja-3
edipsos-banja-9
edipsos-banja-10
Evia

Drugo po veličini grčko ostrvo koje se prostire  uz obalu Beotije i Atike od severnih Sporada, pa do ostrva Andros nadomak Kiklada je EVIA. Nalazi na jednom od najvažnijih pomorskih puteva Sredozemlja. Zahvaljujući ogromnom prirodnom bogatstvu i povoljnom položaju, spada u najrazvijenije oblasti stare Grčke. Glavni grad je Halkida, jedan od najuticajnijih antičkih gradova. Ova oblast doživela je snažan turistički razvoj poslednjih decenija. Posebno mesto zauzimaju Pefki, Limni i Edipsos.

Ostrvo Evia je poslednjih godina jedno od najpopularnijih destinacija svih onih koji vole Grčku, a svoju atraktivnost duguje dugim plažama, raznovrsnoj i bogatoj flori i fauni, netaknutoj prirodi, kulturno-istorijskim znamenitostima i arheološkim nalazištima, kao i termalnim izvorima od kojih se jedan nalazi u Edipsosu! Zato je ovo mesto poznato i kao prirodna banja na moru, a Evia svojom turističkom ponudom i bogatim sadržajima privlači i starije i mlađe turiste, porodice i sve one koji vole ne samo uživanje na plaži i brčkanje u moru, već i nešto aktivniji odmor!

Halkida je ime glavnog grada ostrva Evia. Plaže (uređene i divlje) čine posebnu atrakciju turistima koji ovde dođu na letovanje, a osim prelepih prirodnih pejzaža, među kojima se ističu planinski predeli, borove šume, maslinjaci i plantaže smokava i pistaća, krasi ga čisto i bistro more sa brojnim termalnim izvorima koji ga čine toplijim, a dostupne su i mnoge sportske aktivnosti na vodi, pa i ronjenje. Blizina Atine čini da Evia bude još primamljivija destinacija za letovanje, a tu su i mogućnosti za odlazak na druge organizovane izlete i obilazak različitih znamenitosti. S obzirom na sve pomenute blagodeti, Evia je pogodna ne samo one koji vole opušten odmor, već i za sve koji traže zabavu i avanturu.

Ukoliko volite banjski turizam, ali i more, a nemate mogućnosti za odlazak na dva putovanja tokom godine, te vam je teško da se opredelite samo za jednu turističku destinaciju – šta kažete na to da spojite dva zadovoljstva u jednom letovanju?

evia
From od 100€
Hotel “Alkistis” se nalazi u Edipsosu na 200m od plaže i termalnih izvora. Zakupljeni smeštajni kapaciteti se nalaze na prvom spratu. U cenu je uključen doručak, a na svakom spratu se nalazi zajednička kuhinja. U ponudi su sobe sa pogledom na ulicu i delimičnim pogledom na more. Hotel ima lift.
10
Evia
2
Evia
From od 60€
Vila “Diana” se nalazi u Edipsosu, na 200m od plaže i termalnih izvora. U blizini se nalazi supermarket, pekara kao i veliki broj prodavnica, restorana… Vila ima WI-FI internet (agencija ne može garantovati brzinu interneta i nije odgovorna u slučaju slabog signala ili nestanka interneta usled tehničkih problema). Postoji prostor za odlaganje stvari prilikom smene. Vila ima lift.
10
Evia
3
EVIA
From od 110€
Hotel se nalazi na 70m od plaže i termalnih voda, 30m od mora. U ponudi su dvokrevetni studiji bez kuhinje (doručak je uključen u cenu). Svaki studio ima frižider, kupatilo, terasu, Wi-Fi, TV. Korišćenje klima uređaja se naplaćuje 5€ po danu na licu mesta. Hotel ima recepciju, prostor za odlaganje prtljaga pri promeni smene i lift. Posteljina i peškiri se menjaju na 5 dana.
10
Evia
2
Evia
From od 60€
Hotel Magda se nalazi na oko 180 metara udaljenosti od plaže, 100m od pijace i 400m do termalnih izvora i druge plaže. Raspolaže dvokrevetnim i trokrevetnim studijma koji se nalaze na prvom, drugom, trećem i četvrtom spratu. Sve smeštajne jedinice imaju kupatilo, terasu, čajnu kuhinju (sa osnovnim posuđem, frižiderom, rešoom sa dve ringle), televizor i klimu (korišćenje klima-uređaja uračunato u cenu). Objekat poseduje lift.
10
Evia
3
Evia
From od 100€
Jedan od najlepših objekata u Edipsosu, poseduje recepciju i lift. 190 metara od plaže i 300 metara od termalnih izvora i druge plaže. Dvokrevetna studija, nalaze se na drugom i trećem spratu. Svaki studio sadrži kompletno opremljenu kuhinju sa posuđem za predviđen broj osoba, kupatilo, terasu, TV, klima uređaj uključen u cenu, WiFi. Promena posteljine i peškira na 5 dana.
10
Evia
2
Površina oblasti:
1.516 km²
Broj stanovnika:
126.698
Glavni grad:
Katerini
Podeli na mrežama