Severna Italija

Home // Severna Italija

Republika Italija (Parlamentarna demokratija) nalazi se na jugu Evrope, teritorijalno obuhvata celo Apeninsko poluostrvo kao i dva najveća ostrva u Sredozemnom moru – Siciliju i Sardiniju. Na severu, u oblasti Alpa, graniči se sa Francuskom, Švajcarskom, Austrijom i Slovenijom i to je ujedno jedina kopnena granica Italije sa drugim državama. U samoj teritoriji Italije nalaze se dve nezavisne države – San Marino i papska država Vatikan – najmanja država na svetu unutar glavnog grada Rima.Van svoje teritorije, Italija poseduje eksklavu Kampione d Italija (Campione d`Italia) u susednoj Švajcarskoj. Italija izlazi na Sredozemno, Tirensko, Ligurijsko, Jadransko i Jonsko more. Kroz čitav poluostrvski deo države proteže se planinski lanac Apenina dok sever zahvata deo Alpa sa najvišim vrhom Italije – Mon Blan de Kurmajor (4.748 m). Planinski deo Italije čini i mnoštvo vulkana od kojih su najpoznatiji i najveći – Vezuv, Etna na Siciliji i Stromboli. Vodeno bogatstvo predstavljaju najduže reke Po, Arno i Tibar i jezera Garda, Mađore, Komo, Bolsena…

Venecija je jedinstven grad na svetu, izgrađena je na 118 malih ostrva u, na ušću reke Brente u Venecijansku lagunu, sa kanalima umesto ulica. Duž kanala nalazi se niz crkava i palata prvorazredne vrednosti, koji tvore jedinstven urbani sklop. Zbog toga Venecija i njeni kanali proglašeni su spomenikom Svetske baštine UNESKOa.

Verona drugi najznačajniji centar regije Veneto jedne od najmnogoljudnijih, najbogatijih i najindustrijalizovanijih regija Italije. Verona je veliki je turistički centar ili je i vrlo živ i ekonomski razvijen grad. Reka Adiđe poluokružuje centar grada a sa niskim brdima sa severne strane čini harmoničan i lep pejzaž. Ovaj romantični grad ugostio je priču o Romeu i Juliji, najlepšu i najtragičniju ljubavnu priču ikada ispričanu.

Padova je grad smešten u severoistočnom delu Italije, u regiji Veneto. Ovo je izuzetno lep grad u kom možete videti mnoštvo jedinstvenih, starih zgrada i mostova, kao i istorijski Univerzitet u Padovi, na kom je nekada predavao Galileo Galilej.

1.DAN BEOGRAD

Sastanak putnika u 17:00 na parkingu Sava centra (savska strana). Polazak u 17:30. Noćna vožnja kroz Srbiju, Hrvatsku i Sloveniju do Italije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

2.DAN PUNTO SABIONI

U jutarnjim časovima dolazak u luku Punta Sabione iz koje vožnjom brodom stizemo u Veneciju. Po dolasku pešačko razgledanje grada: Riva Skijavoni, most uzdaha, Piazza San Marco na kome se nalazi istoimena bazilika i zvonik, Duždeva palata, kanal Grande, most Rialto,na kome i završavamo šetnju. Slobodno vreme uz mogućnost vožnje brodićima kroz kanal Grande. Nastavak putovanja prema hotelu u dogovoreno vreme. Smeštaj u hotel. Noćenje.

3.DAN VERONA – SIRMIONE

Doručak. Posle doručka mogućnost fakultativnog izleta za Veronu i Sirmione. Po dolasku u Veronu koja nam je svima sinonim na Šekspirovu dramu Romeo i Julija, a mnogo je više od toga, krećemo u razgledanje. Obilazak sa vodičem:  Piazza Bra, Piazza Erbe, Piazza Signori, grobnice porodice Skaligeri. Julijina kuća. Slobodno vreme u prelepoj Veroni do nastavka ka Sirmioneu koji se nalazi na jezeru Lago di Garda. Po dolasku ulazimo u stari grad pored dvorca  porodice Skaligeri, prošetaćemo uskim kaldrmisanim ulicicama prepunih radnja sa suvenirima, kafea, barova do kuće operske dive  Marije Kalas. U Sirmioneu mozete i krstariti jezerom i uživati u ukusima  najboljih italijanskih sladoleda.  Slobodno vreme za uživanje u ovom preslatkom gradiću. Povratak u hotel. Noćenje.

4.DAN PADOVA

Doručak. Pakovanje stvari u autobus. Slobodno vreme ili fakultativni izlet u Padovu. Po dolasku u Padovu, šetnja sa vodičem. Šetnja počinje Piazza Prato dela Valle (jedan od najneobičnijih trgova u Italiji elipsastog oblika,), Bazilika Sv. Antuna, Palazzo della Regione-gradska većnica, Krstionica, Caffe Pedroki ( kultni cafe u kom je rado viđen gost bio i Lord Bajron). Slobodno vreme do polaska za Srbiju. Noćna vožnja.

5.DAN BEOGRAD 

Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima.

Aranžman je radjen na bazi minimum 65 prijavljenih putnika

PREMA ZAKONU O TURIZMU ORGANIZATOR PUTOVANJA IMA PROPISANU POLISU OSIGURANJA BROJ 470000057652 OD 01.10.2023. GODINE – ROK VAŽENJA 01.10.2024. GODINE, POLISA TRIGLAV OSIGURANJE A.D.O, U VISINI OD 50.000 EVRA ZA SLUČAJ INSOLVENTNOSTI ORGANIZATORA PUTOVANJA I ZA SLUČAJ NAKNADE ŠTETE KOJA SE PROUZROKUJE PUTNIKU NEISPUNJENJEM, DELIMIČNIM ISPUNJENJEM ILI NEUREDNIM ISPUNJENJEM OBAVEZA ORGANIZATORA PUTOVANJA KOJE SU ODREĐENE OPŠTIM USLOVIMA I PROGRAMOM PUTOVANJA. UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI ORGANIZOVANJA ORGANIZATORA PUTOVANJA
LICENCA OTP 94/2021 KATEGORIJA A

Cenovnik broj 2 od 20.02.2024.

TERMIN PUTOVANJA HOTEL PROMO CENA
29.04.2024. – 03.05.2024. Hotel 3* 119€

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabl deker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu
 • Smeštaj na bazi 2 noćenja sa doručkom (kontitentalni – samoposluživanje ili švedski sto) u oblasti Veneto ( Conegliano, Lido di Jesolo, Noventa di Piave, San Dona di Piave, Treviso ) u  1/2 i 1/3 sobama
 • Razgledanje prema programu putovanja
 • Usluga predstavnika agencije – vodiča
 • Troškove realizacije programa

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje
 • Individualne troškove putnika
 • Doplata za jednokrevetnu sobu iznosi 50€ (isključivo na upit)
 • Boravišnu taksu u zavisnosti od grada
 • Taksa za ulazak u Veneciju ( od 25.04.2024)- 5 eura po osobi

Fakultativne izlete:

 • Obilazak Verone i  Sirmione – 35 eura/deca do 12 god. 20eura
 • Obilazak Padove- 25eura/deca do 12 god. 15 eura
 • Paket izleta – 55€ bez karte brod – Venecija
 • Povratna karta za brod na relaciji Punto Sabbioni – Venecija – Punto Sabbioni – 30 eura/deca do 12 godina 15 eura

NAZIV I OPIS SMEŠTAJA:

Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti. Potpisivanjem Ugovora o putovanju stranka prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja. Organizator odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, obaveštava putnike o nazivu hotela putem sajta.

Hotel Jalisko 3*  https://hoteljaliscojesolo.it/

Jalisco se nalazi u glavnoj pešačkoj zoni Lido di Jezola, na samo 100 metara od besplatne privatne plaže. Okružen cvetnom baštom, hotel ima terasu sa pogledom na bazen i restoran u kome se služe jela mediteranske kuhinje. WiFi je dostupan u celom objektu. Sobe su 1/2 i 1/3. Doručak je na bazi švedskog stola.

Hotel Eurorest 3* Conegliano  nudi moderne sobe sa besplatnim bežičnim internetom i odličnom vezom do autoputa.

Sobe su moderne i prostrane i svaka je opremljena mini-barom i LCD TV-om sa satelitskim kanalima. Neke sobe imaju balkon. Doručak je na bazi švedskog stola.

Hotel Ettoral  https://www.hotelettoral.it/

Smesten na samo 50m od mora u Lido di Jesolu, hotel Ettoral ima svoju privatnu plazu. Klimatizovane sobe imaju sopstveni balkon i besplatni bezicni internet. Sobe poseduju Tv, sef, sopstveno kupatilo. Sobe su 1/2 i 1/3. Doručak je na bazi švedskog stola.

Hotel Continental 3* hotelcontinental.it/ se nalazi u centru Lido di Jezola, preko puta sopstvene plaže koju gosti mogu besplatno koristiti. U ponudi su klimatizovane sobe, otvoreni bazen i tradicionalni restoran sa barom. Gostima su na raspolaganju ležaljke i suncobrani. Sobe u hotelu Continental imaju enterijer uređen u klasičnom stilu, popločani pod, balkon i TV. Sopstveno kupatilo je opremljeno fenom za kosu i kadom ili tušem. Doručak se služi na bazi švedskog stola.

Hotel Madera 3* se nalazi na samo 100 metara od obale mora u mestu Lido di Jezolo i nudi restoran. Obuhvata recepciju koja radi non-stop, parking, besplatan bežični internet i klimatizovane sobe.

Madera je hotel sa 3 zvezdice čije sobe sadrže frižider i radni sto. Većina ima balkon sa pogledom na more. Gostima je na raspolaganju sopstveno kupatilo sa fenom za kosu.

Popunite online rezervaciju

  Vaše ime (obavezno)

  Zanima Vas

  Vaš e-mail (obavezno)

  Vila

  Kontakt telefon

  Datum polaska