Paralia

Home // Paralia

Dobrodošli u Paraliju

Na oko 60 km od Soluna, u podnožju planine Olimp, smeštena je Paralija, jedno od najpoznatijih mesta u oblasti Pieria. Ova destinacija se nalazi oko 30 km udaljena od popularnih letovališta Nei Pori i Leptokarija, a svega 6 km od trgovačkog centra Katerini.

Paralija je raj za ljubitelje peščanih plaža sa sitnim belim peskom, što je čini traženom destinacijom kako za porodice sa decom tako i za mlade željne nezaboravnog letovanja i noćnog provoda. Osim prelepog obale, Paralija nudi sve što vam je potrebno za opuštanje i uživanje, uključujući mnogo prodavnica, restorana, kafića i diskoteka.

Smještena u srcu Olimpske rivijere, Paralija je centralno mesto gde se okupljaju ljubitelji noćnog provoda iz celog regiona. Poznata kao centar zabave severne Grčke, Paralija je dom nekoliko ogromnih diskoteka koje pružaju neprekidan provod sve do ranih jutarnjih časova.

Info

  • Voda za piće: Voda iz česme je sigurna za piće, ali ukoliko preferirate flaširanu vodu, lako je dostupna u marketima širom Paralije.
  • Snabdevanje i marketi: Paralija je bogata marketima i prodavnicama, gde možete pronaći sve što vam je potrebno. Razmislite o posetama lokalnim pijacama kako biste osetili autentičnu atmosferu i probali sveže proizvode.
  • Jezik: Većina ljudi razume srpski, ali će vaš trud oko osnovnih fraza na grčkom jeziku biti cenjeni. Ljubaznost otvara mnoga vrata!
  • Plaže i kupanje: Paralija je poznata po prelepim plažama. Uživajte u čistom moru i pesku. Ležaljke i suncobrani su često dostupni, ali razmislite o unošenju svojih kako biste uštedeli na iznajmljivanju.
  • Lokalna hrana: Nemojte propustiti priliku da probate lokalnu kuhinju. Restorani i taverne nude širok spektar ukusnih jela. Povedite se za preporukama lokalaca!
  • Javni prevoz: Ako planirate obilazak okoline, javni prevoz je često jednostavan i pristupačan.

Leto 2024 u Paraliji

Mapa

Fotografije mesta