Nova Italija – Umbria i Toskana

Home // Nova Italija – Umbria i Toskana

Toskana je peta pokrajina po površini u Italiji. U davnoj prošlosti bila je prekrivena Tirenskim morem, iz koga su se izdigli Apenini. Kasnije se more povuklo i dobijen je jedan od najlepših pejzaža na svetu. Region Toskane se ubraja u jedan od visokorazvijenih u Italiji. Čuvena je u svetu po najkvalitetnijem mermeru od koga je i Mikelanđelo pravio svoje statue – i legendarnog Davida, a na toskanskim brežuljcima gaji se i grožđe za proizvodnju unikatnog vina Kjanti (Chianti).

Umrbrija – Jedna od 20 regija Italije. Poznata kao ,zeleno srce Italije’’, zahvaljujući svojim veličanstvenim šumama i bogatoj prirodi. Planine, polja, jezera i reke se mešaju sa zanimljivim gradićima, koje ćemo i mi obići na našem putovanju. Glavni grad Umbrije je Peruđa, ostali poznati gradovi su Citta di Castelo, Gubbio, Asizi, Todi, Orvieto…

Peruđa – Prestonica Umbrije, poznata je po čuvenom italijanskom slatkišu ,,Baci Perudini’’ (poljupci iz Peruđe).

Asizi – Impozantna struktura malog mesta na padini brda Monte Subasija gotovo da se uopšte nije promenila od vremena kada je živeo sv.Franja Asiški.

Arezzo – Grad čiji izgled karakterišu palate bogatih trgovaca.Rodni grad Frančeska Petrarke.

MONTEPULCIANO – Srednjovjekovni i renesansni gradić na brdu Montepulcianu.Karakteristika grada su uske uličice I prelepa arhitektura,a njegov pečat je svakako vino Montepulciano d’Abruzzo.

 • italija nova 1
 • italija nova 2
 • italija nova 3
 • italija nova 4
 • italija nova 5

1.DAN – BEOGRAD

Sastanak grupe u 16:30h na parking Sava Centra . Polazak u 17:00h . Nastavak vožnje preko Hrvatske i Slovenije sa kraćim zadržavanjima radi odmora. Noćna vožnja.

2. DAN – CHIANCIANO TERME

Dolazak u Chianciano Terme poznatu banju koja se nalazi na oko 550 metara nadmorske visine. Danas je ova banja uređena sa banjskim parkom u kojem se nalaze terme, brojna šetališta i veliki broj hotela i restorana. Starim delom poznate banje dominira veliki zvonik sagrađen u srednjem veku, na čijoj se spoljašnosti može videti grb porodice Mediči. Smeštaj u hotel posle 15h. Slobodno vreme. Noćenje. (Prvi Maj Toskana Umbrija Peruđa)

3. DAN – CHIANCIANO TERME – PERUGIA – ASSISI – CHIANCIANO TERME (fakultativno)

Doručak. Fakultativni celodnevni izlet za Peruđu i Asizi. Po dolasku u Peruđu koju zovu I univerzitetski grad I poznatoj po cokoladi “Baci” sa zivarom- metroom se penjemo do istorijskog centra i krećemo u razgledanje grada: Piazza IV Novembre, Palazzo Priori, Duomo San Lorenzo, fontana Maggiore, Piazza Repubblica i Corso Vannucci. Slobodno vreme do polaska prema gradiću Asizi, smeštenom na brdu sa kojeg se pruža predivan pogled na okolinu. Asizi je grad Svetog Franje, osnivača franjevačkog reda I zastitnika italijana. U gradu se nalaze brojni verski objekti, u kojima su svojim delima pecat ostavili poznati umetnici: Đoto, Simone Martini i mnogi drugi. Po dolasku šetnja gradom: Bazilika Svetog Franje (koja je izgrađena tri godine posle smrti sveca) sa franjevačkim samostanom, Piazza del Comune, La Rocca. Po zavrsetku šetnje slobodno vreme do povratka u Chianciano Terme. Noćenje. (Prvi Maj Toskana Umbrija Peruđa)

4. DAN – CHIANCIANO TERME – CORTONA – AREZZO (fakultativno)

Doručak. Slobodno vreme ili fakultatiivni izlet u Kortonu i Arezzo. Prvo ćemo posetiti Kortonu koja se nalazi na brdu visoko iznad ravnice Kijana. Kortona je jedno od najstarijih naselja iz etrurskog doba. Razgledanje grada: Piazza della Republica, Palazzo Comunale, Piazza Signorelli, Teatar Signiorelli, Palazzo Casali…Slobodno vreme do nastavka putovanja ka Arezzu – rodnom gradu Frančeska Petrarke I domu najposećenijeg festivala viteških borbi u Italiji. Šetnja istorijskim delom grada : Piazza Grande, poznatog po scenama iz filma „La Vita e Bella“. Grad je poznat i po Baziliki Sv. Frančeska, crkvi San Domeniko i tvrđavi Medičijevih. Slobodno vreme. Povratak u Chianciano Terme. Noćenje.

5. DAN – CHIANCIANO TERME – MONTEPULCIANO (fakultativno)

Doručak. Napuštanje hotelskih soba . Slobodno vreme ili fakultativni izlet u Montepulciano – gradiću na brdu, renesansnog izgleda sa živopisnim građevinama od cigle, poznat po proizvodnji vina Nobile. Pravi raj za ljubitelje dobrog vina i umetnosti. Gradić je svedok tri čuda i zahvaljujući jednom od njih izgradjen je hram San Biagio, jedno od najlepših zdanja u blizini ovog grada. Po dolasku obilazak centra grada: Piazza Grande, Duomo, Palazzo Comunale, Palazzo del Capitano del Popolo, Palazzo Tarugi… Slobodno vreme do polaska za Srbiju. Noćna vožnja preko Slovenije i Hrvatske sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti. (Prvi Maj Toskana Umbrija Peruđa)

6. DAN – BEOGRAD

Očekivani dolazak u Beograd u jutarnjim časovima. Kraj programa.

 

Aranžman je radjen na bazi minimum 65 prijavljenih putnika

PREMA ZAKONU O TURIZMU ORGANIZATOR PUTOVANJA IMA PROPISANU POLISU OSIGURANJA BROJ 470000057652 OD 01.10.2023. GODINE – ROK VAŽENJA 01.10.2024. GODINE, POLISA TRIGLAV OSIGURANJE A.D.O, U VISINI OD 50.000 EVRA ZA SLUČAJ INSOLVENTNOSTI ORGANIZATORA PUTOVANJA I ZA SLUČAJ NAKNADE ŠTETE KOJA SE PROUZROKUJE PUTNIKU NEISPUNJENJEM, DELIMIČNIM ISPUNJENJEM ILI NEUREDNIM ISPUNJENJEM OBAVEZA ORGANIZATORA PUTOVANJA KOJE SU ODREĐENE OPŠTIM USLOVIMA I PROGRAMOM PUTOVANJA

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI ORGANIZOVANJA ORGANIZATORA PUTOVANJA
LICENCA OTP 94/2021 KATEGORIJA A

Cenovnik broj 2 od 20.02.2024.

TERMIN PUTOVANJA HOTEL PROMO CENA
29.04.2024. – 04.05.2024. Hotel 3* 179 €

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Prevoz komfornim turističkim autobusom (klima, dvd, audio oprema) prema programu putovanja,
 • Smeštaj na bazi 3 noćenja u Chianciano Termama sa doručkom u hotelu 3* u 1/2 i 1/3 sobama
 • Usluga predstavnika agencije/ licenciranog vodiča,
 • Troškove realizacije programa.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Turistička taksa ( plaća se na licu mesta na recepciji hotela, hotel 3* 1.6 eur /danu i 4* 2 eur/danu)
 • Individualne troškove putnika
 • Doplata za 1/1 sobu 75eur
 • Medjunarodno zdravstveno osiguranje

Fakultativne izlete:

 • Peruđa i Asisi 40€/deca do 12 god. 20€
 • Arezzo I Cortona -35 €/deca do 12 god. 20 €
 • Montepulciano 10€/deca do 12 god. 5 €

NAZIV I OPIS SMEŠTAJA:

Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti. Potpisivanjem Ugovora o putovanju stranka prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja. Organizator odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, obaveštava putnike o nazivu hotela putem sajta.

Hotel Monica 3* hotelmonica-chiancianoterme.it

Hotel Monica ima zajednički salon, terasu, restoran i bar u Kjanćano Terme. U ovom hotelu sa 3 zvezdice dostupan je besplatni WIFI. Objekat je za nepušače i nalazi se 45 km od Monte Amiata. Sobe su 1/2 i 1/3 imaju radni sto i TV. Smeštajne jedinice imaju sopstveno kupatilo. Objekat nudi doručak na bazi švedskog stola, kontinentalni ili italijanski doručak.

Hotel Del Buono 3* hoteldelbuono.it/en/

Hotel Del Buono Vellness & Medical Spa se nalazi u banjskom gradu Chianciano Terme i nudi udobne sobe i besplatan ViFi. Knajpova staza, tursko kupatilo i zatvoreni bazen dostupni su uz doplatu. Sve smeštajne jedinice imaju TV, , peškire i sopstveno kupatilo sa fenom za kosu.

Popunite online rezervaciju

  Vaše ime (obavezno)

  Zanima Vas

  Vaš e-mail (obavezno)

  Vila

  Kontakt telefon

  Datum polaska

  • Perugia – Assisi – Arezzo – Cortona - Montepulciano
  • 29.04.2024. - 04.05.2024.